Jedlé kaštany se obvykle se tepelně upravují krátkým opečením na horké plotně nebo na pánvi přímo nad ohněm. Mohou se však i rozemlít na mouku, která se hodí na pečení. V jižním Tyrolsku na farmách Roter Hahn se z jedlých kaštanů s oblibou připravují kaštanové Krapfen - obdoba našich koblih. Zkuste tento recept z šenku Villscheiderhof u Brixenu i vy!
Na čem smažit aneb Které tuky jsou nejvhodnější na řízky i koblihy?
Tápete, na čem smažit, aby byl výsledek dokonalý? Aby zvolený tuk byl správný, nezanechal pachuť a dokázal unést vysokou teplotu? Pojďme si říct, co se nejlíp hodí na řízky, co na koblihy a na čem můžeme bez obav smažit langoše i rybí filé.
Koblihy: Jak na tradiční masopustní smažené pečivo?
Kobliha, měkoučký plněný bochánek, se zabydlela natrvalo v našem jídelníčku a je ke koupi po celý rok. Dříve se toto sladké pečivo považovalo za slavnostní a připravovalo se hlavně v období masopustu.
Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech
Také se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?
Autor:jihotyrolska.kucharka