Kaštany pod sněhem

Kaštany pod sněhem jsou kuličky z jedlých kaštanů s čokoládou a bílou polevou. Cukroví podáváme jako chuťovku o Vánocích.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Slupku jedlých kaštanů nařízneme do křížku, povaříme ve vodě asi 15 minut a poté je slijeme a oloupeme. Oloupaná jádra kaštanů nesekáme nahrubo, v kastrůlku zalijeme smetanou a zvolna vaříme, dokud se smetana nevstřebá do kaštanových jader.


Piškoty rozdrtíme na jemnou strouhanku a čokoládové tyčinky “Ledové bílé kaštany“ rozpustíme ve vodní lázni.


Ještě vlažné měkké kaštany posypeme moučkovým cukrem a pomocí ponorného mixeru rozmělníme dohladka. Potom přilijeme rozpuštěnou čokoládu a za stálého míchání vše zahustíme podle potřeby piškotovou strouhankou do tužšího těsta. Směs důkladně propracujeme a necháme v chladu odležet.


Bílou polevu v sáčku připravíme podle návodu na obalu.


Poté z kaštanové hmoty tvoříme kuličky o průměru asi 2 cm, které postříkáme bílou polevou a necháme zaschnout.


Kaštany pod sněhem servírujeme jako vánoční cukroví, ke kávě, čaji nebo podle chuti.


 

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kaštany pod sněhem

Zpět na recept