Kaštany pod sněhem jsou kuličky z jedlých kaštanů s čokoládou a bílou polevou. Cukroví podáváme jako chuťovku o Vánocích.
300 g | jedlé kaštany |
5 lžic | cukr moučka |
2 ks | čokoládová tyčinka Kaštany |
1 balíček | bíla čokoládová poleva |
podle potřeby | |
---|---|
150-200 ml | smetana ke šlehání |
100-120 g | dětské kulaté piškoty |
Slupku jedlých kaštanů nařízneme do křížku, povaříme ve vodě asi 15 minut a poté je slijeme a oloupeme. Oloupaná jádra kaštanů nesekáme nahrubo, v kastrůlku zalijeme smetanou a zvolna vaříme, dokud se smetana nevstřebá do kaštanových jader.
Piškoty rozdrtíme na jemnou strouhanku a čokoládové tyčinky “Ledové bílé kaštany“ rozpustíme ve vodní lázni.
Ještě vlažné měkké kaštany posypeme moučkovým cukrem a pomocí ponorného mixeru rozmělníme dohladka. Potom přilijeme rozpuštěnou čokoládu a za stálého míchání vše zahustíme podle potřeby piškotovou strouhankou do tužšího těsta. Směs důkladně propracujeme a necháme v chladu odležet.
Bílou polevu v sáčku připravíme podle návodu na obalu.
Poté z kaštanové hmoty tvoříme kuličky o průměru asi 2 cm, které postříkáme bílou polevou a necháme zaschnout.
Kaštany pod sněhem servírujeme jako vánoční cukroví, ke kávě, čaji nebo podle chuti.
autor Jarka-P
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.