Kaštany pod sněhem

Kaštany pod sněhem jsou kuličky z jedlých kaštanů s čokoládou a bílou polevou. Cukroví podáváme jako chuťovku o Vánocích.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Slupku jedlých kaštanů nařízneme do křížku, povaříme ve vodě asi 15 minut a poté je slijeme a oloupeme. Oloupaná jádra kaštanů nesekáme nahrubo, v kastrůlku zalijeme smetanou a zvolna vaříme, dokud se smetana nevstřebá do kaštanových jader.


Piškoty rozdrtíme na jemnou strouhanku a čokoládové tyčinky “Ledové bílé kaštany“ rozpustíme ve vodní lázni.


Ještě vlažné měkké kaštany posypeme moučkovým cukrem a pomocí ponorného mixeru rozmělníme dohladka. Potom přilijeme rozpuštěnou čokoládu a za stálého míchání vše zahustíme podle potřeby piškotovou strouhankou do tužšího těsta. Směs důkladně propracujeme a necháme v chladu odležet.


Bílou polevu v sáčku připravíme podle návodu na obalu.


Poté z kaštanové hmoty tvoříme kuličky o průměru asi 2 cm, které postříkáme bílou polevou a necháme zaschnout.


Kaštany pod sněhem servírujeme jako vánoční cukroví, ke kávě, čaji nebo podle chuti.


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kaštany pod sněhem

Zpět na recept