Pyré z jedlých kaštanů

Jde o sladkost, kterou jsem ochutnala na Slovensku. Je to hutné, ale moc dobré.


0.00x
60 min

Ingredience

1 špetkasůl
150 mlrum
200 gcukr krystal
2 lžícekakaový prášek
250 gmléko polotučné
1 špetkadrcené fenyklové semínko
400 gvařené loupané jedlé kaštany

Postup přípravy

Koupíme vařené a oloupané jedlé kaštany. Kaštany povaříme v mléce asi 50 minut, než se začnou chytat na dně hrnce. Vaříme se špetkou rozdrceného fenyklu. Když se kaštany začnou rozpadat, přidáme rum, cukr, sůl a kakao. Směs z jedlých kaštanů rozmixujeme. Na servírování pyré z jedlých kaštanů lze použít zdobič na krémy, ale stačí také dát jen lžíci pyré na dno misky či sklenice a na ozdobení přidat šlehačku.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pyré z jedlých kaštanů

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena