Pyré z jedlých kaštanů

Jde o sladkost, kterou jsem ochutnala na Slovensku. Je to hutné, ale moc dobré.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Koupíme vařené a oloupané jedlé kaštany. 

Kaštany povaříme v mléce asi 50 minut, než se začnou chytat na dně hrnce. Vaříme se špetkou rozdrceného fenyklu. Když se kaštany začnou rozpadat, přidáme rum, cukr, sůl a kakao. Směs z jedlých kaštanů rozmixujeme. 

Na servírování pyré z jedlých kaštanů lze použít zdobič na krémy, ale stačí také dát jen lžíci pyré na dno misky či sklenice a na ozdobení přidat šlehačku.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pyré z jedlých kaštanů

Zpět na recept