Karlovarský knedlík s petrželovou natí

Výborná příloha k omáčkám a masu. Vyzkoušejte recept na trochu jiný knedlík.


4.031x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si mísu, do které nakrájíme rohlíky na kostičky. Zalijeme mlékem, přibližně 0,3 l. Rohlíky nesmí být moc mokré, ani suché. Přidáme cukr, sůl a nasekanou petrželovou nať. Vezmeme vejce a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky přidáme k rohlíkům a z bílků vyšleháme sníh, který nakonec vmícháme do směsi.

Připravíme si 2 klasické látkové utěrky, namočíme je ve studené vodě a potřeme trochou oleje. Těsto rozdělíme na půl a do těchto utěrek zabalíme 2 šišky. Z obou stran uvážeme provázkem.

Zabalené knedlíky vaříme 25 minut ve vroucí vodě přiklopené pokličkou. Po 12 minutách knedlíky otáčíme. Po uplynutí času knedlíky vyndáme a nakrájíme. Já krájím nití, aby se knedlíky nezmáčkly.

Karlovarský knedlík s petrželovou natí podáváme podle chuti k různým omáčkám a masu.
user-icon

autor Míša


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karlovarský knedlík s petrželovou natí

Zpět na recept