Vyzkoušejte recept na výbornou chuťovku v podobě zkaramelizované červené cibule, která bude vítaná při grilovací párty.
450 g | červená cibule |
40 ml | olivový olej |
60 g | třtinový cukr |
60 ml | ocet vinný |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Oloupanou cibuli nakrájíme na stejnoměrné nudličky. Na velké pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a sůl a na mírném až středním plameni zvolna restujeme do zlatohněda. To trvá asi 40 minut. Během opékání cibuli občas promícháme.
Až bude cibule dostatečně zlatavá a měkká přisypeme cukr, který za stálého míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat. Poté vše zalijme vinným octem a stále mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Zchladlou karamelizovanou cibuli vložíme do slenice a uchováme v lednici.
Zkaramelizovanou červenou cibuli podáváme jako chuťovku či přílohu ke grilovaným masům, nebo do hamburgerů, ale hodí se i k tvarohovým pomazánkám.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena