Čatní z kaki

Recept na výborné čatní z kaki a koření garam masala.


3.37x
45 min

Ingredience

1 lžíceolej
0.5 dlananasový džus
0.4 ksčervená kapie
0.5 dlvinný ocet
1 lžícečervená cibule
2 kskaki

podle chuti

sůl
0.75 lžícečerstvý zázvor
1 špetkachilli koření
0.5 hrstěkešu ořechy
2 lžícetřtinový cukr
1 lžícegaram masala

Postup přípravy

Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli a papriku očistíme a samostatně nakrájíme na drobné kostičky. Odebereme požadované množství. Kapii lze vynechat, ale dodá čatní šmrnc. V rendlíku rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nastrouhaný zázvor, kapii a zvolna restujeme asi 2 minuty. Vsypeme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Základ čatní zastříkneme octem a necháme je odpařit. Do základu vložíme kaki a restujeme asi minutu. Zalijeme džusem, přidáme garam masalu, chilli a lehce osolíme. Zvolna vše dusíme asi 20 - 30 minut, nebo až se tekutina odpaří a kaki změkne. Podle potřeby podlijeme džusem. Mezitím si na suché pánvi opražíme kešu nebo jiné ořechy a nasekáme je. Čatní z kaki odstavíme z ohně, vmícháme ořechy a můžeme podávat třeba telecí garam masale.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čatní z kaki

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena