Čatní z kaki

Recept na výborné čatní z kaki a koření garam masala.


3.37x
45 min

Postup přípravy

Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli a papriku očistíme a samostatně nakrájíme na drobné kostičky. Odebereme požadované množství. Kapii lze vynechat, ale dodá čatní šmrnc.

V rendlíku rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nastrouhaný zázvor, kapii a zvolna restujeme asi 2 minuty. Vsypeme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Základ čatní zastříkneme octem a necháme je odpařit.

Do základu vložíme kaki a restujeme asi minutu. Zalijeme džusem, přidáme garam masalu, chilli a lehce osolíme. Zvolna vše dusíme asi 20 - 30 minut, nebo až se tekutina odpaří a kaki změkne. Podle potřeby podlijeme džusem.

Mezitím si na suché pánvi opražíme kešu nebo jiné ořechy a nasekáme je.

Čatní z kaki odstavíme z ohně, vmícháme ořechy a můžeme podávat třeba telecí garam masale.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čatní z kaki

Zpět na recept