Broskvové čatní

Recept na ovocné čatní - studenou omáčku, která skvěle doplní grilované pokrmy.


3.0943x
60 min

Postup přípravy

Z broskví stáhneme slupku, plody rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor a česnek na jemno nasekáme. Broskve i se zázvorem a česnekem vložíme do kastrolu, přidáme cukr, sůl, chilli a ocet, vaříme nepřiklopené na mírném ohni asi 30 minut, dokud čatní nezhoustne. Vychladlé broskvové čatní se podává ke grilovanému masu, ale podle chuti i k jiným pokrmům. Broskvové čatní můžeme i dlouhodobě uchovat, když ho naplníme do sklenic a dobře uzavřeme. Skladujeme v lednici. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Broskvové čatní

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena