Broskvové čatní

Recept na ovocné čatní - studenou omáčku, která skvěle doplní grilované pokrmy.


3.0943x
60 min

Postup přípravy

Z broskví stáhneme slupku, plody rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor a česnek na jemno nasekáme.

Broskve i se zázvorem a česnekem vložíme do kastrolu, přidáme cukr, sůl, chilli a ocet, vaříme nepřiklopené na mírném ohni asi 30 minut, dokud čatní nezhoustne.

Vychladlé broskvové čatní se podává ke grilovanému masu, ale podle chuti i k jiným pokrmům.

Broskvové čatní můžeme i dlouhodobě uchovat, když ho naplníme do sklenic a dobře uzavřeme. Skladujeme v lednici.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvové čatní

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Portugalská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena