Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem

Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem

Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.

24049×

Broskve zdrojem vitamínů

Broskve spadají do skupiny peckovice a samotné plody obsahují až 88 % vody, 9 % cukrů, jsou bohatým zdrojem celé řady minerálů a vitamínů (vápníku, draslíku, železa, sodíku, zinku, hořčíku a niancinu). Z vitamínů jsou broskve bohaté na provitamín A, vitamín C a vitamín B3. Jejich konzumace není náročná na trávicí soustavu, jelikož broskve obsahují látky, které mají blahodárný vliv na vylučování a lehce projímavý účinek.

Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem

1) Do středně velké mísy si připravíme 200 g hladké mouky, 120 g tuku na pečení a 1 lžičku soli.

Z uvedených ingrediencí rukama rychle zpracujeme těsto. Pokud je třeba, můžeme přidat až dvě lžíce vody, ale většinou to není nutné.

2) Z těsta uděláme bochánek a necháme v lednici krátce odležet.

3) Osm půlek středně velkých broskví nakrájíme na tenčí plátky. Můžeme použít i kompotované broskve, které jsou cenově dostupné.

4) Ve středně velké míse vyšleháme 150 ml zakysané smetany, 200 g cukru krupice, 3 žloutky a 30 g hladké mouky. Šleháme tak dlouho, dokud není hmota dokonale promíchaná. 

5) Odleželé těsto rozválíme do koláčové formy, okraje zvedneme pomocí vidličky.

6) Broskvemi poklademe celý povrch koláče a krémovou směsí je opatrně polijeme.

Troubu si předehřejeme na 160° C. Krémový koláč s broskvemi začneme zvolna péct, dokud krém nezačne tuhnout.

7) V míse rukou zpracujeme 60 g másla, 75 g hladké mouky, 60 g cukru krystal a 1/2 lžičky mleté skořice na drobenku.

8) Drobenku nasypeme na napůl upečený koláč, vrátíme zpět do trouby a dopečeme.

Koláč necháme asi hodinu chladnout.

9) Před podáváním rozkrájíme dvě poloviny broskve na plátky a koláč ovocem ozdobíme.

 

10) Krémový koláč s broskvemi se hodí nejen ke slavnostním příležitostem, ale i jako dezert a sladká svačina.

Pro přidání receptu do své kuchařky navštivte přímo stránku s přidaným receptem Krémový koláč s broskvemi.

Sklízíme a zavařujeme broskve

Každý z nás již jistě slyšel přirovnání: "Ty máš tvářičky jako broskvičky". A právě nyní přichází čas dozrávání tohoto sladkého a jemně chlupatého ovoce. A pokud se ho urodí více, nabízím několik rad na jeho zpracování.

Sklízíme

Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení

Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.

Koláče

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena