5 ks | broskev | |
těsto | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
200 g | hladká mouka | |
120 g | tuk na pečení | |
drobenka | ||
60 g | máslo | |
60 g | cukr krystal | |
0.5 lžičky | skořice mletá | |
75 g | hladká mouka | |
krém | ||
3 ks | žloutek | |
200 g | cukr krupice | |
30 g | hladká mouka | |
150 ml | zakysaná smetana | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
hrubá mouka na vysypání |
Ve středně velké míse zpracujeme všechny suroviny na těsto. S těstem pracujeme co nejrychleji. V případě nutnosti můžeme přidat až 2 lžíce studené vody, ale většinou není potřeba. Z vypracovaného těsta vytvoříme bochánek, který dáme do lednice na chvíli odpočinout. Broskve rozpůlíme, zbavíme pecek a oloupeme. Lze použít i kompotované broskve. Broskve nakrájíme na plátky. Plátky z jedné broskve necháme na konečnou ozdobu. Ve středně velké míse vyšleháme elektrickým šlehačem kysanou smetanu, mouku, cukr a žloutky. Šleháme do hladkého krému. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Odležené těsto vyválíme na tenko a přeneseme do koláčové formy. Okraje zvedneme pomocí vidličky. Broskvemi poklademe celý povrch koláče a krémovou směsí je opatrně polijeme. Troubu si předehřejeme na 160 °C. Krémový koláč s broskvemi začneme zvolna péct, dokud krém nezačne tuhnout. Z másla, cukru, mouky a mleté skořice ručně zpracujeme drobenku. Drobenkou posypeme napůl upečený krémový koláč s broskvemi a dopečeme. Koláč necháme asi hodinu chladnout. Upečený krémový koláč dozdobíme před podáváním odloženými plátky broskví. Pro detailnější postup přípravy jsme po vás připravili také podrobný FOTORECEPT - Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem.
Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem
Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena