těsto | ||
---|---|---|
4 ks | vejce | |
1 hrnek | cukr | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 balení | kypřicí prášek do pečiva | |
0.5 hrnku | olej | |
1 hrnek | mléko | |
1 lžíce | olej | |
na ozdobu | ||
500 g | vypeckované broskve | |
4 lžíce | cukr moučka | |
drobenka | ||
3 lžíce | hrubá mouka | |
2 lžíce | máslo | |
3 lžíce | cukr |
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej, lžíci teplé vody a mléko. Vyšleháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Broskve omyjeme, vypeckujeme, není nutné loupat. Rozdělíme na poloviny nebo pokrájíme na menší kousky a rovnoměrně rozložíme po celém povrchu těsta. Poté si z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, kterou rozmělníme a poklademe po celém povrchu koláče, můžeme ji opatrně celými dlaněmi přitisknout. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, do zezlátnutí okrajů. Po vychladnutí sypeme broskvový koláč moučkovým cukrem a podáváme.
Pečeme bez mléka a vajec: Broskvový koláč krok za krokem
Sladké broskve a vláčné banánové těsto. To je skvělá kombinace na vynikající letní koláč.
Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem
Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena