Broskvový hrnkový koláč s drobenkou

Lehký a jemný koláč se šťavnatými broskvemi pro každou příležitost.


5.01x

Ingredience

těsto

4 ksvejce 
1 hrnekcukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 baleníprášek do pečiva
0.5 hrnkuolej
1 hrnekmléko
1 lžíceolej

na ozdobu

500 gvypeckované broskve
4 lžícecukr moučka

drobenka

3 lžícehrubá mouka
2 lžícemáslo
3 lžícecukr

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej, lžíci teplé vody a mléko. Vyšleháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Broskve omyjeme, vypeckujeme, není nutné loupat. Rozdělíme na poloviny nebo pokrájíme na menší kousky a rovnoměrně rozložíme po celém povrchu těsta. Poté si z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, kterou rozmělníme a poklademe po celém povrchu koláče, můžeme ji opatrně celými dlaněmi přitisknout. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, do zezlátnutí okrajů.  Po vychladnutí sypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Pečeme bez mléka a vajec: Broskvový koláč krok za krokem


Sladké broskve a vláčné banánové těsto. To je skvělá kombinace na vynikající letní koláč.


Pečeme


Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem


Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.


Recept

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvový hrnkový koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.