Lehký a jemný koláč se šťavnatými broskvemi pro každou příležitost.
těsto | |
---|---|
4 ks | vejce |
1 hrnek | cukr |
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 balení | kypřicí prášek do pečiva |
0.5 hrnku | olej |
1 hrnek | mléko |
1 lžíce | olej |
na ozdobu | |
500 g | vypeckované broskve |
4 lžíce | cukr moučka |
drobenka | |
3 lžíce | hrubá mouka |
2 lžíce | máslo |
3 lžíce | cukr |
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej, lžíci teplé vody a mléko. Vyšleháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Broskve omyjeme, vypeckujeme, není nutné loupat. Rozdělíme na poloviny nebo pokrájíme na menší kousky a rovnoměrně rozložíme po celém povrchu těsta. Poté si z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, kterou rozmělníme a poklademe po celém povrchu koláče, můžeme ji opatrně celými dlaněmi přitisknout. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, do zezlátnutí okrajů. Po vychladnutí sypeme broskvový koláč moučkovým cukrem a podáváme.
Pečeme bez mléka a vajec: Broskvový koláč krok za krokem
Sladké broskve a vláčné banánové těsto. To je skvělá kombinace na vynikající letní koláč.
Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem
Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena