Kandovaná pomerančová kůra


3.1781x
30 min

Postup přípravy

Omyjeme pomeranče a oloupeme z nich kůru. Pokrájíme ji na malé čtverečky, nebo ozdobné tvary, zalijeme studenou vodou a necháme do druhého dne.


Druhý den vodu slijeme, nalijeme čistou a necháme opět do druhého dne. Další den přidáme do čisté vody sůl a kůru v této osolené vodě vaříme do měkka asi 20 minut.


Cukr zkropený vodou svaříme, až perlí, vložíme do něj uvařenou kůru a vaříme dál, až se cukr táhne. Jednotlivé kousky kůry pak vybíráme jehlicí nebo špejlí, obalujeme v hrubém krystalovém cukru, rozložíme na plochou misku a 2 až 3 dny sušíme na teplém a čistém místě.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kandovaná pomerančová kůra

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.