Kandovaná dýně

Dýně konzervovaná proslazením. Lepší a zdravější než kupované cukrovinky.


3.2159x
0
2×

Postup přípravy

Dužinu nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 x 2 cm a vložíme je nezředěného litru octa. Dýni necháme v octu 24 hodin uležet. Druhý den ocet slijeme a dýni necháme okapat. Svaříme litr vody s cukrem. Do vroucího roztoku vložíme dýni a necháme 2 minuty vařit. Poté sejmeme z plamenu a vše necháme v hrnci 2 dny uležet. Po dvou dnech dýni z roztoku vyjmeme, necháme okapat a sušíme v sušičce nebo v troubě. Po usušení můžeme kandovanou dýni prosypat vanilkovým cukrem. Oba nálevy můžeme použít asi 2 krát.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kandovaná dýně

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena