Kandovaná dýně

Dýně konzervovaná proslazením. Lepší a zdravější než kupované cukrovinky.


3.2159x
0
2×

Postup přípravy

Dužinu nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 x 2 cm a vložíme je nezředěného litru octa. Dýni necháme v octu 24 hodin uležet.

Druhý den ocet slijeme a dýni necháme okapat. Svaříme litr vody s cukrem. Do vroucího roztoku vložíme dýni a necháme 2 minuty vařit. Poté sejmeme z plamenu a vše necháme v hrnci 2 dny uležet.

Po dvou dnech dýni z roztoku vyjmeme, necháme okapat a sušíme v sušičce nebo v troubě. Po usušení můžeme kandovanou dýni prosypat vanilkovým cukrem. Oba nálevy můžeme použít asi 2 krát.
user-icon

autor Hroch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kandovaná dýně

Zpět na recept