Omyl,ne ten nálev cukerný na dýni předem,ale až potom co zbude používám jako sirup..tatano do cukerného nálevu dejte nakrájenou dýni na dostičky,přidejte kyselinu citronovou,přiměřeně,ne moc,jen jako sůl a nakrájený omytý pomeranč i s kůrou,podle potřeby i více,než jeden.Vařit,nerozvařit,až zesklovatí a bude andate,tak sundat z ohně a horké nalévat do omniovek , zavřít,dát dnem vzhůru a nechat do rána,když nepění,je víčko v pořádku,uklidit do špajzu.Tu zbylou šťávu z tohoto kompotu v hrnci sleji a používám jako sirup do vody ,nebo do čaje.Vše je moc dobré a dlouho nevydrží ve špajzu.Je to zdravé.Nepíši poměr cukru a váhu dýně,každý to máme jinak.prostě přiměřeně a ochutnávejte šťávu.Do dýně se chuť dostane,až se to zaleží,jako u okurek.Dobrou chuť.
Karofka
cukerný roztok
Cukerný roztok nedělám, nahradím ho ananasovým nebo pomerančovým sirupem.Tím hustým, ne tím řídkým. Až dýně z něho vyberu, sirup spotřebujeme obvyklým způsobem. Ocet samozřejmě zředit vodou a to podstatně.Dávám 3díly vody a jeden díl octu.
tatana
cukerný nálev
Dobrý den,právě jsem dýni zalila cukerným nálevem.Máte tip co se dá dělat s nálevem,který po naložení zbyde?Děkuji T.
Zajímavé komentáře
Dýňový kompot,mňam./žádný ocet/
cukerný roztok
cukerný nálev