Kandovaná pomerančová kůra se skořicí

Kandovaná kůra z pomerančů se může hodit na zdobení dortů, moučníků i cukroví.


3.159x
120 min

Postup přípravy

Pomeranče si umyjeme a kůru důkladně odrhneme. Budeme potřebovat větší množství pomerančů, kůru můžeme sbírat i průběžně během několika měsíců. Máčíme ji 6-8 dnů ve studené vodě, kterou každý den měníme.

Poté kůru krátce povaříme v osolené vodě, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

V dalším hrnci si svaříme vodu, přisypeme cukr a vaříme v hustý sirup. Do hodně hustého roztoku vsypeme nakrájenou pomerančovou kůru, mícháme, dokud se voda zcela nevypaří a kůra není doslova obalená cukrem.

Provařenou pomerančovou kůru ještě můžeme posypat krupicovým cukrem a obalit v mleté skořici. Kandovanou kůru necháme proschnout, poté uskladníme v kelímcích s víčkem nebo sklenicích se šroubovým uzávěrem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kandovaná pomerančová kůra se skořicí

Zpět na recept