Jogurtové langoše

Jemné domácí langoše.


3.1398x
60 min
2×

Postup přípravy

Z droždí, trochy vlažného mléka a špetky soli uděláme kvásek, který necháme v míse krátce vzejít. Přidáme mléko a jogurt. Postupně vmícháme mouku a jedlou sodu a vypracujeme těsto, které ještě mírně osolíme.

Necháme vykynout pod utěrkou na teplém místě.

Z těsta tvoříme tenké placky, které postupně vkládáme do fritovacího hrnce nastaveného na 175°C. Fritujeme asi 4 minuty.

Hotové langoše potřeme trochou vody s rozetřeným česnekem, posypeme strouhaným sýrem. Kromě sýru můžeme langoš posypat i strouhaným salámem. Nakonec zakapeme kečupem nebo tatarkou. Můžeme potírat také marmeládou. Prostě komu co chutná.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtové langoše

Zpět na recept