Jitrnicový prejt

Popraskaly vám jitrnice? Není nic jednoduššího, než z nich udělat prejt. Jitrnicový prejt je taky vhodný na rychlý oběd.


3.2138x
15 min
2×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi si pomalu rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a pomalu ji osmažíme dozlatova.

Z jitrnic vymačkáme prejt. Případně kupovaný jitrnicový prejt vyjmeme z obalu.

Do zlatavé cibulky přidáme jitrnicový prejt a osmažíme jej dozlatova. Nakonec jej podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme majoránku.

Horký jitrnicový prejt podáváme s bramborovou kaší a hustým slaninovým zelím. Jitrnicový prejt ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jitrnicový prejt

Zpět na recept