Husté slaninové zelí

Hustá příloha z kysaného zelí se slaninou. Vynikající, pokud vás omrzelo tradičně připravené zelí.


3.086x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V kastrolu rozehřejeme lžíci másla a olej. Vsypeme cibuli a pomalu ji smažíme dozlatova. Zatím si nakrájíme slaninu na drobné kostičky. Do zlatavé cibulky vsypeme slaninu a necháme pomalu vyškvařit.

Plechovku zelí otřeme, otevřeme a vsypeme i s nálevem do slaninové směsi. Zelí trochu rozředíme vodou, přikryjeme a uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme zelí osladit cukrem.

Na pánvi si rozehřejeme zbylé máslo a na něm opražíme mouku. Jíšku osmahneme dorůžova. Pak ji zalijeme několika lžícemi vývaru ze zelí a studenou vodou. Stále mícháme. Jíšku povaříme a pak jí zahustíme slaninové zelí. Slaninové zelí povaříme, aby se rozvařila jíška. Pokud je zelí stále řídké, zahustíme je solamylem rozmíchaném v troše vody.

Husté slaninové zelí podáváme jako přílohu, stejně jako klasické zelí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husté slaninové zelí

Zpět na recept