Jitrnicový prejt se zelím

Nenáročná příprava jitrnicového prejtu s kyselým zelím a bramborovou kaší - chutný oběd pro všechny.


3.233x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si brambory, které uvaříme doměkka. Svaříme si mléko a vyšleháme bramborovou kaši.

Zároveň si vyndáme z obalu jitrnicový prejt a nakrájíme ho na několik dílů. Vložíme do kastrolku a zalijeme malým množstvím vody. Necháme prejt rozpustit, mírně jej přisolíme, opepříme a chvíli povaříme.

Na másle osmahneme dozlatova cibulku.

Podáváme bramborovou kaši doplněnou smaženou cibulkou, jitrnicový prejt a studené kyselé zelí.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jitrnicový prejt se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.