Chutný zeleninový prejt

Zapékaný chutný pokrm z kapusty a brambor nejen pro vegetariány. Recept na výborný bezmasý oběd nebo večeři.


4.763x
75 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
2 ksvejce
2 kscibule
400 gkapusta
1 kelímeksmetana ke šlehání
400 gvařené brambory
2 kssyrové brambory

podle chuti

sůl
sušená majoránka

podle potřeby

strouhanka
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemno. Část brambor uvaříme, rozšťoucháme nebo prolisujeme a syrové brambory jemně nastrouháme.

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou kapustu a podusíme. Uvařené a syrové brambory přidáme do kapusty. Směs odstavíme a okořeníme drhnutou majoránkou, česnekem, osolíme a vmícháme smetanu (můžeme použít i mléko) a vejce. Pořádně promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku. Směs má být jako na bramboráky.

Pekáč nebo zapékací mísu potřeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí a v troubě upečeme do červena.

Chutný zeleninový prejt podáváme s rajčatovým nebo okurkovým salátem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutný zeleninový prejt

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.