Pohankový prejt

Recept z pohanky na hlavní chod. Nechybí spousta koření.


4.25x
60 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
2 ksvejce
1 lžičkamajoránka
1 kscibule
300 gpohanka
0.5 lžičkydrcený kmín

podle chuti

sůl
mleté nové koření

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Pohanku propláchneme, scedíme a na lžíci oleje rozpáleného na pánvi krátce orestujeme. Poté pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném ohni za občasného míchání vaříme 10 - 15 minut.

Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme ji k pohance spolu s vejci, prolisovaným česnekem a veškerým kořením a bylinkami. Pohankový prejt osolíme a promícháme.

Směs rozložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a v předehřáté troubě pečeme cca 30 minut dozlatova.

Pohankový prejt podáváme s vařenými brambory nebo chlebem. Prejt skvěle doplní také kysané zelí a sterilované okurky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pohankový prejt

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká