Pohankový prejt

Recept z pohanky na hlavní chod. Nechybí spousta koření.


4.25x
60 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
2 ksvejce
1 lžičkamajoránka
1 kscibule
300 gpohanka
0.5 lžičkydrcený kmín

podle chuti

sůl
mleté nové koření

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Pohanku propláchneme, scedíme a na lžíci oleje rozpáleného na pánvi krátce orestujeme. Poté pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném ohni za občasného míchání vaříme 10 - 15 minut. Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme ji k pohance spolu s vejci, prolisovaným česnekem a veškerým kořením a bylinkami. Pohankový prejt osolíme a promícháme. Směs rozložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a v předehřáté troubě pečeme cca 30 minut dozlatova. Pohankový prejt podáváme s vařenými brambory nebo chlebem. Prejt skvěle doplní také kysané zelí a sterilované okurky.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pohankový prejt

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena