Zdravý pohankový dezert

Máte chuť na dezert či hlavní chod, který ještě pomůže vaší imunitě a cévám? Recept na pohankový nákyp ze zdravých surovin je tu. Nechte si šmakovat!


5.01x
60 min

Ingredience

1-2 špetkysůl
3 ksvejce
50 gmáslo
400 gjablko
3-4 lžícemed
200 gpohanka
700 mlsójové mléko

na ozdobu

mandle

podle chuti

mletá skořice

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Do vařícího sójového mléka přidáme vymytou pohanku, špetku nebo dvě soli a vaříme za stálého míchání 5 minut. Poté jako u rýže necháme odpočívat zakryté pod peřinou 30 minut.

Jablka omyjeme a nastrouháme celé i s jádrem, šťopky i se semínky vybereme. Přidáme do nich 2 lžíce medu a skořici. Uvařenou pohanku dáme do mísy a necháme vychladnout. Vyšleháme z bílků sníh a do vychladlé kaše lehce zamícháme spolu se žloutky, lžící medu s rozpuštěným máslem.

Do pekáčku nebo mísy na pečení vymazané máslem dáme polovinu kaše, na kterou poklademe vrstvu jablek. Zbylou kaší polijeme jablka a ozdobíme mandlemi. Vložíme do předem vyhřáté trouby na asi 45 minut. Z počátku pečeme pohankový dezert na 180 °C a ke konci ztlumíme na 150 °C.

Zdravý pohankový dezert můžeme podávat i jako hlavní chod a chutná i masožravcům.
user-icon

autor Miany


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zdravý pohankový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká