Bezlepkový pohankový chléb

Recept na vláčný pohankový chléb bez lepku.


3.02x
35 min

Ingredience

těsto

1.5 lžičkysůl
1 lžičkakmín
200 mlvoda
4 lžícejablečný ocet
2 lžíceolivový olej
0.5 lžičkyjedlá soda
400 gloupaná pohanka
50 gpolohrubá kukuřičná mouka

směs

3 lžícevoda
1 lžícechia semínka

na ozdobu

slunečnicová semínka

Postup přípravy

Pohanku pořádně propláchneme, zalijeme vodou a přes noc necháme namočenou. V malé misce smícháme chia semínka s vodou, necháme odležet, až se vytvoří gel. Troubu rozehřejeme na 180 °C a formu vyložíme pečícím papírem.

Pohanku přes síto slijeme, ještě jednou propláchneme a dáme do mixéru. Přidáme vodu, jablečný ocet, olej a mixujeme na vysoké otáčky, dokud nedostaneme husté hladké těsto, cca dvě minuty. Nakonec přidáme chia gel a ještě promixujeme.

Ve větší míse smícháme kukuřičnou mouku, sůl, kmín a jedlou sodu. Opatrně přiléváme a zamícháváme umixovanou směs. Až bude těsto bez hrudek, vylijeme do formy, posypeme semínky a dáme do trouby.

Chléb pečeme asi 45 - 60 minut, špejlí zkontrolujeme, zda je chléb už hotový, vyndáme z trouby, vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Bezlepkový pohankový chléb po vychladnutí nakrájíme a podáváme podle chuti k různým pokrmům.
user-icon

autor VejaS


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkový pohankový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.