Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú

Výborný domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragů a nastavenou kroupovou kaší.


3.614x
160 min

Ingredience

200 gbrambory
150 gkroupy
250 gvepřová plec
300 gvepřová játra
250 gvepřový bok
1 ksvepřové koleno
500 gkysané zelí
0.5 ksvepřová hlava
200 gvepřové srdce
200 gvepřové ledviny

podle potřeby

česnek
majoránka
cibule
kmín
veka
sůl, pepř
hladká mouka
vepřové sádlo

Postup přípravy

Očištěný vepřový bok, koleno, hlavu, část jater, ledvin a srdce dáme vařit do osolené vody a vaříme, dokud maso nezměkne. Poté jej vyjmeme, obereme z kostí a společně s uvařenými vnitřnostmi rozsekáme, nebo umeleme na jemno, přidáme namočenou veku.

Vzniklý prejt ochutíme solí, pepřem, třeným česnekem a majoránkou, přendáme do sádlem vymazaného pekáče a upečeme v troubě do křupava.

Vepřovou plec a zbylé vnitřnosti nakrájíme na kostky, nasekanou cibulku zpěníme na sádle, přidáme maso, kmín, pepř, sůl a česnek a dusíme do měkka. Nakonec dochutíme majoránkou.

Kroupy uvaříme ve zbylém masovém vývaru, uvařené brambory rozšleháme s kouskem vepřového sádla, ochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránkou a přidáme uvařené kroupy. Nasekanou cibulku zpěníme na kousku sádla do zlatavé barvy a poté s ním poléváme kaši.

Na talíř nandáme kysané zelí, pečený domácí prejt, ragú a nastavovanou kaši, vše dozdobíme opečenou cibulkou v sádle.

Domácí zabijačka - všechny informace najdete v našem magazínu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.