Jaternicový prejt s vejci

Recept na masový jaternicový prejt s vejci připravený pro vydatnou snídani či večeři.


3.37x
20 min
2×

Postup přípravy

Menší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

Na lžíci sádla orestujeme nakrájenou cibuli do zesklovatění a přidáme 30 dkg jaternicového prejtu. Nejlepší je prejt masový nebo žemlový. Opečeme, až se prejt rozpustí, potom přidáme 3 vejce. Podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme přidat i různé směsi koření (Mexiko, Hungária nebo grilovací koření). Po ztuhnutí vajec prejt servírujeme na talíře.

Jaternicový prejt s vejci podáváme s čerstvým chlebem a nakládanou kyselou zeleninou, například okurky nebo zeleninová směs Moravanka.
user-icon

autor ciklruda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jaternicový prejt s vejci

Zpět na recept