Vaření.czReceptyJitrnicový prejt z vepřového kolene

Jitrnicový prejt z vepřového kolene

Klasický recept na zabijačkový pokrm z vepřového kolena a jater.


5.014x
120 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksrohlík
100 gvepřová játra
1 ksvepřové koleno

podle chuti

sůl
majoránka
mletý zázvor
mletý černý pepř
rozdrcené nové koření

Postup přípravy

Vepřové koleno dáme do většího hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Rohlíky nakrájíme na kousky, dáme do misky a polijeme vývarem z kolene, aby se nasákly. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uvařené maso obereme z kosti a spolu s játry a namočenými rohlíky pomeleme. Přidáme česnek, koření a sůl podle chuti. Směs na jitrnicový prejt z vepřového kolene důkladně promícháme a dáme do vymazaného pekáče. Pekáč s prejtem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi hodinu při 180 °C. Jitrnicový prejt z vepřového kolene podáváme s brambory.
user-icon

autor Becky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jitrnicový prejt z vepřového kolene

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena