Jihočeská lepenice

Recept na lehký a rychlý oběd z kysaného zelí a brambor.


4.866x
35 min
8×

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka ve vodě osolené a ochucené kmínem.

Mezitím kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a dochutíme špetkou cukru.

Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory scedíme, rozmačkáme a do horkých brambor vmícháme zelí a osmahnutou cibulku. Dobře promícháme.

Lepenice se hodí jako příloha k masitým pokrmům, zvláště pak k pečenému vepřovému masu, k vařenému uzenému, k párkům, klobásám, ale i sekané pečeni z mletého masa. Do lepenice můžeme využít i zbylé dušené kysané zelí, které z části doplníme zelím syrovým.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeská lepenice

Zpět na recept