Staročeský velikonoční krobeš

Tradiční jihočeská varianta krobeš, která se často připravuje o Velikonocích.


4.421x
30 min
1×

Postup přípravy

Rozbalíme listové těsto a ve vrstvách na celou plochu pokládáme šunku a plátkový sýr. Nakrájíme na kolečka pórek a nasypeme jej na spodní třetinu těsta. Celé lehce okořeníme staročeských kořením.

Od spodní hrany zabalíme listové těsto do úhledné ruličky, postupujeme podobně jako při prípravě sushi. Po zabalení do rolády potřeme žloutkem z vejce a posypeme drceným kmínem.

Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 18 - 20 minut.

Krobeš necháme po upečení několik minut chladnout a po cca 15 minutách nakrájíme na tenká kolečka.

Staročeský velikonoční krobeš ozdobíme před podáváním na drobno nakrájenou jarní cibulkou.

Tradiční recepty na velikonočním stole - nádivka a tlačenka nesmí chybět


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeský velikonoční krobeš

Zpět na recept