Listoví šneci s balkánským sýrem

Recept na rychlou chuťovku z listového těsta, pesta a balkánského sýru.


5.06x
35 min

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na tenký plát do tvaru obdélníku.

Těsto potřeme rajčatovým pestem, posypeme sušeným oreganem a na jemno nastrouhaným balkánským sýrem. Těsto opatrně zavineme do ruličky.

Ruličku nakrájíme na 1 cm široké plátky, je to trochu pracné, nesmíme těsto příliš zmáčknout, ale při troše trpělivosti se to podaří, hlavně je potřeba opravdu ostrý nůž.

Listové šneky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a v silně vyhřáté troubě na 220 °C pečeme asi 10 - 15 minut dozlatova, v polovině pečení snížíme teplotu na 180 °C. Raději hlídáme, abychom šneky nespálili.

Listoví šneci s balkánským sýrem jsou úžasně rychlou chuťovkou k vínu i pivu, jen tak k televizi a poslouží i jako rychlá svačinka do krabičky.

Tip: Pokud nemáme po ruce pesto, můžeme těsto potřít i kečupem nebo rajčatovým pyré.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Listoví šneci s balkánským sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.