Jemný zeleninový nákyp

Cuketa, paprika a gouda - kombinace pro lehký letní oběd.


4.99x
45 min

Ingredience

200 gšunka
1 kspaprika zelená
1 kscuketa
1 ksoranžová paprika

omáčka

1 lžičkasůl
2 ksžloutek
1 lžičkakari
300 ggouda
1 špetkamletý bílý pepř
270 gplnotučné mléko

na ozdobu

300 grajče
čerstvá meduňka nebo petrželka

podle potřeby

olej lisovaný za studena na vymazání

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na větší kostky, cuketu (i se slupkou) na plátky a rajčata na osminky. Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme na nudličky. Smícháním mléka, goudy, žloutků a koření si připravíme omáčku. Na dno lehce vymaštěné formy poklademe cuketu střídavě s paprikou, posypeme šunkou a přelijeme omáčkou. Postup ještě dvakrát opakujeme. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 35 minut na 200 °C. Hotový, mírně vychladlý nákyp ozdobíme rajčaty a snítkou meduňky nebo kadeřavé petrželky a můžeme servírovat. Dělená strava - neutrální pokrm.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemný zeleninový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena