Jemná krémová bramboračka

Recept na dobrou bramboračku bez mouky.


4.429x
35 min
4×

Ingredience

1.5 lvývar
3 lžícemáslo
5 ksbrambory
1 kscibule
50 gceler
2 ksmrkev
1 kspetržel

podle chuti

sůl
majoránka
drcený kmín
mleté nové koření
mletý černý pepř

na ozdobu

hladkolistá petržel

Postup přípravy

Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

V kastrole na másle osmahneme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Když je zelenina orestovaná, přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme pokrájené brambory. Přisypeme majoránku, mleté nové koření, mletý černý pepř, drcený kmín a osolíme. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Polévku promixujeme a necháme ještě krátce povařit.

Jemnou krémovou bramboračku ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná krémová bramboračka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.