Jehněčí se smetanovou omáčkou

Jehněčí s omáčkou z pečené zeleniny. Recept můžeme připravit nejen z jehněčí kýty.


5.02x
160 min

Postup přípravy

Jehněčí kýtu osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Solí a česnekem nešetříme. Můžeme zakápnout i olejem a necháme do druhého dne v chladu odležet. Případně stačí maso připravit hned ráno.

Zeleninu očistíme. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na kolečka, mrkev a petržel rozčtvrtíme.

Připravené maso prošpikujeme slaninou a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nakrájenou zeleninou. Podlijeme vodou a pečeme 2 hodiny na 180 °C. Občas maso přelijeme šťávou a pokud je potřeba, podlijeme vodou.

Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme a postupně přiléváme vypečenou šťávu, až získáme požadovanou konzistenci omáčky. Omáčku zjemníme smetanou ke šlehání a dochutíme mletým muškátovým oříškem, kurkumou a solí.

Jehněčí maso rozdělíme na talíře, přilijeme smetanovou omáčku a jako přílohu zvolíme vařené brambory.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí se smetanovou omáčkou

Zpět na recept