Jednoduché těsto na domácí pizzu

Jednoduchá pizza na jakoukoliv příležitost.


5.01x
75 min
1×

Postup přípravy

Odměříme si půl kila mouky, přidáme špetku soli, rozdrobíme půl kostky droždí, přidáme lžičku cukru, dvě lžice oleje a vlažnou vodu. Vyhněteme těsto a dáme pod utěrku kynout na teplé místo na cca 50 minut.

Mezitím si můžeme přichystat suroviny na ozdobu: Použijeme například šunku, eidam, chorizo, camembert, rajčatový protlak, oregáno, bazalku, záleží pouze na naší chuti. 

Po uplynutí doby kynutí dáme rozehřát troubu na co nejvice stupňů (220 °C), pizza se musí dávat do rozžhavené trouby.

Celé těsto dáme na pomoučněný vál a rozdělíme na čtyři části. Každou část rozválíme a položíme na plech s pečícím papírem. Dáme na vrch suroviny podle chuti, pizzu vložíme do předehřáté trouby na cca 7 - 10 minut a pečeme dozlatova.

Těsto na domácí pizzu je opravdu jednoduché a pizzu si můžeme připravit pokaždé jinou dle chuti.

Domácí pizza podle videoreceptu, kterou jistě zvládnete


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché těsto na domácí pizzu

Zpět na recept