Jednoduché těsto na domácí pizzu

Jednoduchá pizza na jakoukoliv příležitost.


5.02x
75 min
1×

Postup přípravy

Odměříme si půl kila mouky, přidáme špetku soli, rozdrobíme půl kostky droždí, přidáme lžičku cukru, dvě lžice oleje a vlažnou vodu. Vyhněteme těsto a dáme pod utěrku kynout na teplé místo na cca 50 minut. Mezitím si můžeme přichystat suroviny na ozdobu: Použijeme například šunku, eidam, chorizo, camembert, rajčatový protlak, oregáno, bazalku, záleží pouze na naší chuti.  Po uplynutí doby kynutí dáme rozehřát troubu na co nejvice stupňů (220 °C), pizza se musí dávat do rozžhavené trouby. Celé těsto dáme na pomoučněný vál a rozdělíme na čtyři části. Každou část rozválíme a položíme na plech s pečícím papírem. Dáme na vrch suroviny podle chuti, pizzu vložíme do předehřáté trouby na cca 7 - 10 minut a pečeme dozlatova. Těsto na domácí pizzu je opravdu jednoduché a pizzu si můžeme připravit pokaždé jinou dle chuti.


Domácí pizza podle videoreceptu, kterou jistě zvládnete


Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem


Milujete pizzu stejně jako my? V tom případě vám nesmí uniknout tento recept na domácí pizzu Margherita, která je nenáročná na přípravu i suroviny, ale na chuti jí to rozhodně neubírá.


Recept


Nejchutnější recepty na domácí pizzu


Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.


Nejchutnější


Úvodní foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché těsto na domácí pizzu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská