Jednoduché čevabčiči

Recept na klasické čevabčiči.


4.5358x
35 min
50×

Postup přípravy

Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce). Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou. Jednoduché čevabčiči podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou a syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka. Příloha - vařené brambory, hranolky.


Další recepty na přípravu čevabčiči


Recept na čevabčiči krok za krokem


Připravte si s námi masové kořeněné šišky, které mají původ v turkických oblastech odkud se rozšířily na Balkán. Tentokrát je recept opravdu jednoduchý.


Recept


Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem


Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.


Mleté


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché čevabčiči

Zpět na recept