Recept na klasické čevabčiči.
3 stroužky | česnek |
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
1 špetka | majoránka |
1 ks | cibule |
1 špetka | chilli koření |
0.5 kg | mleté maso |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 špetka | mletý černý pepř |
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řidší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce). Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou. Jednoduché čevabčiči podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou a syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka. Příloha - vařené brambory, hranolky.
Recept na čevabčiči krok za krokem
Připravte si s námi masové kořeněné šišky, které mají původ v turkických oblastech odkud se rozšířily na Balkán. Tentokrát je recept opravdu jednoduchý.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
autor radka.posekana
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..