Pečené čevabčiči trochu jinak

Recept na snadný a sytý hlavní chod, který zasytí nejednoho hladovce.


4.723x
45 min
2×

Postup přípravy

Ve velké míse smícháme mleté maso, ochutíme kořením a tvoříme válečky o velikosti palce.

Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si plechy s pečícím papírem. Na plechy skládáme válečky, netřeba přehnaného odstupu - nenabývají, spíš naopak. Jakmile je plech vyplněný, vložíme jej do trouby a pečeme beze změny teploty cca 35 minut. Nezapomeneme válečky v polovině pečení obrátit, ať jsou z obou stran krásně zlatavé.

Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Nyní využijeme volného času a nakrájíme si cibuli na plátky půlkoleček - nakrájenou necháme v misce. Poté si připravíme klasický okurkový salát ze dvou salátových okurek nastrouhaných na hrubém struhadle a v míse smíchaných s vodou, trochou octa, pepřem, solí a cukrem. Salát dodá celému pokrmu osvěžující šmrnc.

Po uplynutí doby pečení čevabčiči by měly být již uvařené i brambory, a proto je čas vše naaranžovat na talíř, ozdobit krájenou cibulí a přidat trochu hořčice. Pečené čevabčiči trochu jinak můžeme podávat.
user-icon

autor lenta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené čevabčiči trochu jinak

Zpět na recept