Jednoduchá zelňačka

Zbylo vám uvařené kysané zelí? Připravte z něho rychlou, jednoduchou a přitom chutnou zelňačku, kterou si oblíbí i vaše děti.


3.3156x
30 min
2×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

V hrnci rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibuli. Smažíme ji, než zesklovatí. Pak k ní do hrnce přilijeme 1,5 litru vody, vhodíme pokrájené brambory, trochu kmínu a sůl. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí brambor. Když jsou brambory měkké, přidáme k nim kyselé, již uvařené zelí a prohřejeme.

V mléce důkladně rozkvedláme 1 lžíci hladké mouky, k tomu přimícháme i zakysanou smetanu. Vše nalijeme do hrnce k vývaru s bramborami a zelím. Za stálého míchání vaříme 2 - 3 minuty, do zhoustnutí. Zelňačku dochutíme lžící cukru, případně ještě přisolíme. Můžeme i trochu opepřit.

Jednoduchou zelňačku na talíři ozdobíme snítkou zelené petrželky.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá zelňačka

Zpět na recept