Snadný recept na marmeládu z ostružin.
Ostružiny přebereme, propláchneme a necháme okapat. Ostružiny promícháme v kastrolu se silným dnem s cukrem a necháme stát nejlépe přes noc. K oslazeným ostružinám přidáme citronovou šťávu a větší kusy bio citronové kůry z poloviny citronu. Na mírném ohni vaříme asi 10 - 15 minut, na talířku vyzkoušíme tahem lžičky rosolovací schopnost marmelády. Citronovou kůru z ostružinové marmelády vyjmeme a horkým džemem plníme připravené vyvařené sklenice. Uzavřeme víčky, otočíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout. Jednoduchou ostružinovou marmeládu používáme k mazání cukroví, moučníků apod.
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny
Právě teď dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena