Jánošíkova čalamáda

Čalamáda od samotného zbojníka Jánošíka.


4.633x
60 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Zelí nakrájíme na pásky, rajčata, okurky a cibuli na kostky. Patizon také očistíme, tykev zbavíme semínek, obojí rozkrájíme na kousky.

Z oleje, cukrové vody, špetky soli a jablečného octa si připravíme nálev, do kterého podle chuti přidáme chilli.

Zeleninu rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a aspoň 15 minut sterilujeme.

Jánošíkova čalamáda se nám bude hodit jako příloha, jako základ do jiných pokrmů nebo jako chuťovka.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jánošíkova čalamáda

Zpět na recept