Dědečkova domácí čalamáda

Pikantní směs zeleniny, kterou je vždy dobré mít po ruce, tedy ve spíži.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Hlávkové zelí nakrouháme, kořenovou zeleninu a papriky nakrájíme na drobné plátky nebo nudličky. Do směsi zeleniny přidáme olej, ocet, cukr a sůl. Přidáme jeden sáček Deka na zavařování, 2 - 3 pokrájené feferonky pro pikantní výsledek a důkladně promícháme, poté necháme 2 - 3 hodiny odležet. Zelenina pustí dostatek šťávy, není proto nutné připravovat zvláštní nálev.


Připravené čistě vymyté a suché sklenice poté pěchujeme zeleninovou směsí, plníme asi 3 cm pod okraj, lžící nebo koncem vařečky směs ve sklenici zmáčkneme, aby se do ní vešlo co nejvíc a unikl vzduch. Zalijeme vzniklou šťávou ze zeleniny a pevně zavíčkujeme. Sterilujeme při 80 stupních Celsia po dobu 25 minut.


Dědečkovu domácí čalamádu podáváme jako oblohu k masům či jen jako chuťovku.


Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem


Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.


Dopřejte


Když milujete lečo: Zkuste skvělou variantu z cukety!


Máte rádi lečo? Co takhle vyzkoušet variantu z cukety, ve které nechybí kousky slaniny a klobásky? Cuketové lečo je chuťově výborné a na přípravu víc než snadné. FOTORECEPT krok za krokem.


Když

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědečkova domácí čalamáda

Zpět na recept