Pikantní směs zeleniny, kterou je vždy dobré mít po ruce, tedy ve spíži.
směs | |
---|---|
1 hlávka | zelí |
2 ks | paprika zelená |
2 ks | paprika červená |
2 ks | paprika žlutá |
3 ks | cibule |
2 ks | mrkev |
1 balíček | Deko |
zálivka | |
4 dl | ocet |
3 dl | olej |
podle potřeby | |
30 dkg | cukr krystal |
podle chuti | |
1 lžička | sůl |
Hlávkové zelí nakrouháme, kořenovou zeleninu a papriky nakrájíme na drobné plátky nebo nudličky. Do směsi zeleniny přidáme olej, ocet, cukr a sůl. Přidáme jeden sáček Deka na zavařování, 2 - 3 pokrájené feferonky pro pikantní výsledek a důkladně promícháme, poté necháme 2 - 3 hodiny odležet. Zelenina pustí dostatek šťávy, není proto nutné připravovat zvláštní nálev.
Připravené čistě vymyté a suché sklenice poté pěchujeme zeleninovou směsí, plníme asi 3 cm pod okraj, lžící nebo koncem vařečky směs ve sklenici zmáčkneme, aby se do ní vešlo co nejvíc a unikl vzduch. Zalijeme vzniklou šťávou ze zeleniny a pevně zavíčkujeme. Sterilujeme při 80 stupních Celsia po dobu 25 minut.
Dědečkovu domácí čalamádu podáváme jako oblohu k masům či jen jako chuťovku.
Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
Když milujete lečo: Zkuste skvělou variantu z cukety!
Máte rádi lečo? Co takhle vyzkoušet variantu z cukety, ve které nechybí kousky slaniny a klobásky? Cuketové lečo je chuťově výborné a na přípravu víc než snadné. FOTORECEPT krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena