Jahodovo-banánový džem

Recept na cca 4 sklenice po 250 ml.


3.1591x
30 min

Postup přípravy

Jahody omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, nakrájíme nadrobno a navážíme (700 g). Banány oloupeme, nakrájíme nadrobno a navážíme (300 g). Ovoce, kyselinu citrónovou a želírovací cukr dobře promícháme v hrnci. Vše přivedeme za stálého míchání k varu, necháme minimálně 5 minut za stálého míchání povařit a poté sejmeme z plotny. Případnou pěnu sebereme a džem ihned plníme po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme přibližně 5 minut stát na víčku.

TIP: Chceme-li mít místo džemu marmeládu, jahody i banán nekrájíme, ale rozmixujeme na hladkou kaši.



www.oetker.cz.



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodovo-banánový džem

Zpět na recept