Jahodová polévka se smetanou

Báječná mňamka pro mlsné jazýčky, kteří jahod nemají nikdy dost.


3.1222x
10 min

Postup přípravy

V polovině smetany rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Do hrnce nalijeme mléko, zbylou smetanu, přivedeme k varu a vlijeme rozmíchaný pudink.

Za stálého míchání necháme přejít varem, zmírníme teplotu, a několik minut povaříme do hladkého krému. Necháme vychladnout.

300 g jahod rozmačkáme nebo rozmixujeme. Do chladného vanilkového krému vmícháme žloutky a rozmačkané jahody.

Polévku zdobíme zbytkem čerstvých jahod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodová polévka se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.