Italské jahodové tiramisu

Recept na ovocné tiramisu z mascarpone doplněné jahodami.


4.574x
30 min
4×

Ingredience

150 gdlouhé piškoty

směs

2 lžícecukr
250 gjahody
2 lžícekoňak
2 lžícepomerančová šťáva

na ozdobu

kakao
jahody

podle chuti

vanilka
pomerančová kůra

krém

250 gtvaroh
250 gmascarpone
18 clsmetana ke šlehání
10 clpomerančová šťáva

Postup přípravy

Tvaroh, mascarpone, šťávu a kůru z pomeranče společně s cukrem promícháme. Přidáme i trochu vanilky. Po dobrém promíchání přidáme po částech vyšlehanou smetanu, zapracováváme jemně. Umyté jahody dáme do mixéru s cukrem, koňakem a opět pomerančovou šťávou. Připravíme si nádobu o obsahu cca 2 l. Přibližně půlku piškotů dáme na dno nádoby, zalijeme polovinou jahodové směsi, až poté dáme tvarohový krém (také půlku). Uhladíme a postup opakujeme -. piškoty, jahody, mascarpone. Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit, poté posypeme kakaem a dozdobíme kousky jahod. 1 porce tiramisu s jahodami obsahuje 420 kcal.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italské jahodové tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena