Pokud nemáme v zásobě drůbeží vývar, můžeme si během pár minut připravit zeleninový rychlovývar. Nejprve si očistíme zeleninu a nakrájíme na větší kusy. Na suché pánvi opečeme zeleninu dozlatova z obou stran, mezitím si dáme vařit vodu, cca 1,5 litru. Poté vhodíme zeleninu do osolené vody, včetně natě a vaříme alespoň 30 minut.
Mezitím si připravíme vše ostatní.
Rychlé, snadné a návykové: Pravé italské risotto s cuketou a parmazánem
Risotto, které dnes vyzkoušíme, vaříme al dente, tedy na skus. S tím českým nemá nic společného, protože je kašovité, krémovité, ale výborné!
Kde se vzalo srbské rizoto: tradiční recept ze školní jídelny, který si zamilujete
Srbské rizoto je oblíbené jídlo, které se často podává ve školních jídelnách a kantýnách. Někdy ho můžeme najít i na jídelním lístku restaurací mezi hotovkami. Přestože název evokuje Balkán, skutečný původ pokrmu je spíše český, inspirovaný tradičními rýžovými pokrmy z jihovýchodní Evropy. Díky své jednoduchosti je srbské rizoto oblíbené jako rychlý oběd i večeře.
Autor:Markéta v troubě




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena