Husa na medu

Husa pečená nejen na slavnostní oběd.


4.713x
75 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 225 °C a pekáč naplníme do poloviny studenou vodou. Husu očistíme a omyjeme zevnitř i zvenčí. Kuchyňskou nití připevníme stehna k tělu a křídla složíme pod hřbet. Takto připravenou husu vložíme do nachystaného pekáče, poklademe vločkami másla a pečeme 25 minut. Potom husu otočíme, polijeme šťávou, stáhneme teplotu na 175 °C a pečeme ještě 30 až 35 minut. Mezitím očistíme a omyjeme mrkve a nakrájíme je na proužky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do hrnce, přelijeme trochou horké vody, osolíme a asi 10 minut podusíme. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a na zbylém másle ji na pánvi zesklovatíme. Pak přidáme podušenou a okapanou zeleninu, osolíme, opepříme a na minimálním plameni pomalu obděláváme. Propečenou husu potřeme medem, posypeme sezamovým semínkem, teplotu zvýšíme na 220 °C a posledních 10 minut pečeme, aby vznikla kůrčička. Během této doby ji několikrát otočíme a před koncem polijeme vypečenou šťávou. Upečenou husu servírujeme obloženou připravenou zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Husa na medu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena