Husa na medu

Husa pečená nejen na slavnostní oběd.


4.713x
75 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 225 °C a pekáč naplníme do poloviny studenou vodou.

Husu očistíme a omyjeme zevnitř i zvenčí. Kuchyňskou nití připevníme stehna k tělu a křídla složíme pod hřbet.

Takto připravenou husu vložíme do nachystaného pekáče, poklademe vločkami másla a pečeme 25 minut.

Potom husu otočíme, polijeme šťávou, stáhneme teplotu na 175 °C a pečeme ještě 30 až 35 minut.

Mezitím očistíme a omyjeme mrkve a nakrájíme je na proužky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na plátky. Obojí dáme do hrnce, přelijeme trochou horké vody, osolíme a asi 10 minut podusíme.

Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a na zbylém másle ji na pánvi zesklovatíme. Pak přidáme podušenou a okapanou zeleninu, osolíme, opepříme a na minimálním plameni pomalu obděláváme.

Propečenou husu potřeme medem, posypeme sezamovým semínkem, teplotu zvýšíme na 220 °C a posledních 10 minut pečeme, aby vznikla kůrčička. Během této doby ji několikrát otočíme a před koncem polijeme vypečenou šťávou.

Upečenou husu servírujeme obloženou připravenou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husa na medu

Zpět na recept