Na recept budeme potřebovat menší mladou husu, menší cibule, loupané kaštany, čerstvou pomerančovou šťávu, máslo nebo husí sádlo a koření.
Husu omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenčí dobře osolíme. Na tuku zpěníme pokrájené cibulky, přidáme kaštany, opepříme, osolíme, zalijeme horkou vodou, přidáme ještě trochu másla nebo sádla a na mírném ohni vaříme, dokud se kaštany nezačnou rozvářet.
Husu naplníme nádivkou, zašijeme potravinářskou nití a pečeme za stálého polévání šťávou z pomeranče dočervena a doměkka. Husu pečeme na 100 °C, pomalé pečení se nám bohatě vrátí na chuti masa, trvá to pěkných pár hodin. Ke konci pečení teplotu zvýšíme, abychom získali křupavou kůrčičku. Doba pečení závisí na velikosti a stáří husy.
Mladou husu s kaštanovou nádivkou podáváme s knedlíkem a vypečenou šťávou.