Mladá husa s kaštanovou nádivkou

Recept na pečenou husu s jednoduchou kaštanovou nádivkou. Husu podáváme s knedlíkem.


2.33x

Ingredience

3 kscibule
1 kshusa
1 sklenicepomerančová šťáva
500 gloupané jedlé kaštany

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Na recept budeme potřebovat menší mladou husu, menší cibule, loupané kaštany, čerstvou pomerančovou šťávu, máslo nebo husí sádlo a koření.

Husu omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenčí dobře osolíme. Na tuku zpěníme pokrájené cibulky, přidáme kaštany, opepříme, osolíme, zalijeme horkou vodou, přidáme ještě trochu másla nebo sádla a na mírném ohni vaříme, dokud se kaštany nezačnou rozvářet.

Husu naplníme nádivkou, zašijeme potravinářskou nití a pečeme za stálého polévání šťávou z pomeranče dočervena a doměkka. Husu pečeme na 100 °C, pomalé pečení se nám bohatě vrátí na chuti masa, trvá to pěkných pár hodin. Ke konci pečení teplotu zvýšíme, abychom získali křupavou kůrčičku. Doba pečení závisí na velikosti a stáří husy.

Mladou husu s kaštanovou nádivkou podáváme s knedlíkem a vypečenou šťávou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mladá husa s kaštanovou nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena