12 dkg | cukr |
sůl | |
4 ks | žloutek |
5 dl | mléko |
6 dkg | droždí |
1 kg | polohrubá mouka |
25 dkg | Hera |
Náplň I: 45 dkg sušených hrušek, 30 dkg sušených jablek, 20 dkg cukru, celá skořice, hřebíček, badyán (asi pro nastavení nádivky se také někde přidává 10 - 15 dkg povidel a stejné množství strouhaného perníku)
Sušené ovoce uvaříme s kořením ve vodě (víc vody, dost se nacucnou), scedíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme cukr, můžeme i rum. Nyní by se přidala povidla a perník.
Náplň II: 1 kg sušených hrušek, 10 dkg rozpuštěného másla, mletý badyán, skořice, cukr dle potřeby
Umeleme hrušky na masovém strojku a přimícháme ostatní přísady.
autor admin_iva
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.