Hruščáky

Recept z kynutého těsta na koláče, které při pečení provoní celou domácnost! Plníme je hruškovou náplní a naučíme vás rovnou dvě varianty. Chutnají božsky!!


3.0652x
120 min

Postup přípravy

Z uvevedených surovin vypracujeme těsto a necháme 10-15 minut kynout. Uděláme 4-6 bochánků (4 na klasickou velikost frgálů, ale aby se vešly 2 na plech, doporučuji menší) a necháme dalších 10-15 minut kynout. Z bochánků vyválíme placky a na jen vymazaném plechu necháme opět 10-15 minut kynout. Potřeme náplní, posypeme drobenkou, okraje potřeme žloutkem a zase necháme 10-15 min. kynout. Hruščáky pečeme v horké troubě do zezlatovění okrajů. 

Tipy na náplně:

Náplň I: 45 dkg sušených hrušek, 30 dkg sušených jablek, 20 dkg cukru, celá skořice, hřebíček, badyán (asi pro nastavení nádivky se také někde přidává 10 - 15 dkg povidel a stejné množství strouhaného perníku)

Sušené ovoce uvaříme s kořením ve vodě (víc vody, dost se nacucnou), scedíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme cukr, můžeme i rum. Nyní by se přidala povidla a perník.

Náplň II: 1 kg sušených hrušek, 10 dkg rozpuštěného másla, mletý badyán, skořice, cukr dle potřeby

Umeleme hrušky na masovém strojku a přimícháme ostatní přísady.

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

Valašské frgály jsou tradiční velké koláče. Jejich cena bývá v obchodech přehnaně vysoká, proto se je podle FOTORECEPTU naučíme připravovat doma.

Zkuste

user-icon

autor admin_iva

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hruščáky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena