Hroznový kompot

Připravte si domácí kompot z vlastní sklizně hroznového vína.


4.516x
0

Postup přípravy

Celé hrozny, pouze čerstvé a pevné, důkladně umyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a proschnout. Poté bobule ze stopek pomocí malých nůžek ostřiháme. Neodtrháváme, mohli bychom poškodit slupku a šťáva by nám vytekla.

Bobule vína poté skládáme do nahřátých sklenic v barevných vrstvách. Do každé sklenice vloříme 4 - 6 hřebíčků, záleží na velikosti sklenice.

Vodu svaříme s cukrem a kyselinou citronovou. Teplým nálevem zalijeme naplněné sklenice a uzavřeme víčky. Hroznový kompot sterilujeme 10 minut na 75 °C. Hlídáme, abychom hroznové víno nerozvařili.

Pak sklenice vyndáme a zabalené do deky je necháme, otočené dnem nahoru, do druhého dne vychladnout.

Ingredience jsou na 5 sklenic hroznového kompotu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hroznový kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.