Hroznový kompot

Připravte si domácí kompot z vlastní sklizně hroznového vína.


4.516x
0

Postup přípravy

Celé hrozny, pouze čerstvé a pevné, důkladně umyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a proschnout. Poté bobule ze stopek pomocí malých nůžek ostřiháme. Neodtrháváme, mohli bychom poškodit slupku a šťáva by nám vytekla. Bobule vína poté skládáme do nahřátých sklenic v barevných vrstvách. Do každé sklenice vloříme 4 - 6 hřebíčků, záleží na velikosti sklenice. Vodu svaříme s cukrem a kyselinou citronovou. Teplým nálevem zalijeme naplněné sklenice a uzavřeme víčky. Hroznový kompot sterilujeme 10 minut na 75 °C. Hlídáme, abychom hroznové víno nerozvařili. Pak sklenice vyndáme a zabalené do deky je necháme, otočené dnem nahoru, do druhého dne vychladnout. Ingredience jsou na 5 sklenic hroznového kompotu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hroznový kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena