Hroznové ještěrky a housenky

Hroznové ještěrky a housenky jsou skvělé pro dětské oslavy, ale poslouží i jako svačinka.


0.00x
10 min

Postup přípravy

Nejdříve se vrhneme na přípravu housenek. Vezmeme si špejli a napíchneme na ni tři zelené hroznové kuličky. Mezi ně napíchneme tři zelené gumové medvídky. To samé zopakujeme ještě dvakrát se zelenými hrozny a třikrát s červenými hrozny a červenými medvídky, aby nám dohromady vzniklo 6 housenek. Pytlík na polevu naplníme žervé. Pomocí pytlíku vytvoříme očíčka, do kterých zasadíme cukrové hrášky. Housenky jsou hotové.

V tuto chvíli si připravíme ještěrky. Postup je velice podobný jako u housenek. Opět vytvoříme tři housenky od zelené barvy s medvídky a tři housenky červené barvy. Jen místo hlavy přidáme jahodu a to tak, že odkrojíme stopku s lístky a zaoblenou stranou směrem ven nasadíme housence hlavu. Očíčka uděláme stejným způsobem jako housence. Ještěrky jsou hotové.

Hroznové ještěrky i housenky naaranžujeme na talíř a můžeme podávat na dětských oslavách.
user-icon

autor franckova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hroznové ještěrky a housenky

Zpět na recept