Čokoládové karamelky

Sladké mlsání, to jsou domácí karamelky.


4.426x
30 min
2×

Postup přípravy

Do nádoby dáme mléko, máslo, med a cukr.

Na mírném ohni ohříváme bez míchání tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pomalu přisypáváme jemně strouhanou čokoládu, dobře zamícháme a dál vaříme bez míchání. Asi po 20 minutách zkusíme, jestli je karamel hotový a to tak, že několik
kapek směsi vhodíme do studené vody. Tvoří-li se okamžitě tvrdé kuličky, karamelovou hmotu odstavíme z ohně.

Karamel nalijeme na olejem vymazaný plech a když je téměř tvrdý, tak tvoříme nožem hluboké zářezy ve tvaru kostek. Počkáme, až karamel úplně ztvrdne, a jednotlivé karamelky od sebe odlupujeme.

Čokoládové karamelky mlsáme podle chuti.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové karamelky

Zpět na recept