Čokoládové karamelky

Sladké mlsání, to jsou domácí karamelky.


4.426x
30 min
2×

Postup přípravy

Do nádoby dáme mléko, máslo, med a cukr. Na mírném ohni ohříváme bez míchání tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pomalu přisypáváme jemně strouhanou čokoládu, dobře zamícháme a dál vaříme bez míchání. Asi po 20 minutách zkusíme, jestli je karamel hotový a to tak, že několik kapek směsi vhodíme do studené vody. Tvoří-li se okamžitě tvrdé kuličky, karamelovou hmotu odstavíme z ohně. Karamel nalijeme na olejem vymazaný plech a když je téměř tvrdý, tak tvoříme nožem hluboké zářezy ve tvaru kostek. Počkáme, až karamel úplně ztvrdne, a jednotlivé karamelky od sebe odlupujeme. Čokoládové karamelky mlsáme podle chuti.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čokoládové karamelky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena