Lahodné a vlastnoručně vytvořené čokoládové pralinky budou ozdobou vašeho vánočního stolu.
směs | |
---|---|
300 g | hořká čokoláda 70% |
50 g | smetana ke šlehání (33%) |
50 g | nasekané ořechy |
40 g | kandované ovoce |
40 g | pomerančová kůra |
Nasekanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, zalijeme ji smetanou a dobře promícháme. Necháme odstát a po chvíli opět promícháme, vznikne tak jemná lesklá čokoládová směs - ganache. Poté můžeme do směsi přidat libovolné ingredience, například nasekané ořechy, nadrobno nasekané kandované ovoce, pomerančovou kůru a podobně. Čokoládovou směs plníme do tvořítek na led nebo do silikonových, různě tvarovaných formiček a necháme v lednici ztuhnout. Poté z forem jednoduše vyklopíme a ukládáme jednotlivě do papírových košíčků. Čokoládové pralinky mžeme věnovat i jako dárek v krabičce.
Nepečené vánoční cukroví: Snadná příprava krok za krokem
Nepečené cukroví, to jsou opravdu jen samé výhody. Je jednoduché, zabere minimum času a obvykle vám na něj stačí pár lehce dostupných ingrediencí, relativně i za pár korun. Pokud je navíc vaším dobrým zvykem nechávat přípravu vánočního cukroví na poslední chvíli, pak jsou pro vás nepečené druhy skutečně tou nejlepší volbou.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena