těsto | ||
---|---|---|
150 g | máslo | |
2 ks | žloutek | |
100 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
300 g | hladká mouka | |
krém | ||
500 ml | mléko | |
100 g | cukr moučka | |
250 g | tvaroh tučný | |
1.5 balíčku | vanilkový pudinkový prášek | |
na ozdobu | ||
ovoce | ||
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
na potření | ||
1 balíček | želatina v prášku |
Cukr, žloutky, vanilkový cukr, změklé máslo a mouku zpracujeme v těsto a dáme ho do lednice na 1 hodinu odpočinout. Po vyjmutí z lednice těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a formičkami na tartaletky vykrojíme kolečka. Formičky vymažeme mírně tukem a kolečka do nich vložíme. Dno propícháme vidličkou. Tartaletky upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Pak do pudinku přišleháme tvaroh a osladíme podle chuti. Po vychladnutí tartaletky naplníme krémem a ozdobíme ovocem. Ovoce potřeme rozpuštěnou želatinou, kterou připravíme podle návodu, aby neosychalo. Tartaletky plné ovoce podáváme jako vynikající sladkost k různým příležitostem.
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Autor:Dáša K
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena