Domácí svařák se špetkou chilli

Svařené víno s vůní skořice neodmyslitelně patří k podzimu, tady je i trochu pikantnější verze pro milovníky ostřejších chutí.


1.01x
15 min

Postup přípravy

Víno nalijeme do kastrůlku a spolu s cukrem a všemi ostatními ingrediencemi jej zvolna a při nižší teplotě zahříváme do té doby, než se jeho teplota přiblíží k bodu varu. Tuto správnou teplotu poznáme díky bublinkám, které se začnou jakoby odrážet ode dna. Bod varu bychom neměli při svařování vína překročit, začal by se nám vypařovat alkohol.

Svařák během ohřívání sem tam ochutnáme a v případě potřeby přidáme cukr, nakonec dochutíme špetkou chilli. Poté svařák necháme chvilku odstát a před nalitím do sklenic ještě scedíme přes husté síto, abychom oddělili koření a jeho zbytky. Ve sklenicích pak máme jen čisté a ovoněné víno, kam můžeme přidat ještě pokrájené kousky ovoce, jako je jablko, citron nebo pomeranč. I samotnou sklenici můžeme ještě dozdobit plátkem citronu či pomeranče, nebo ozdobně okrájenou kůrou těchto citrusů.

Domácí svařák se špetkou chilli podáváme horký.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí svařák se špetkou chilli

Zpět na recept