Vaření.czReceptyDomácí svařák se špetkou chilli

Domácí svařák se špetkou chilli

Svařené víno s vůní skořice neodmyslitelně patří k podzimu, tady je i trochu pikantnější verze pro milovníky ostřejších chutí.


1.01x
15 min

Ingredience

1 ksjablko
1 kspomeranč
1 kscitron
5 kshřebíček
1 špetkachilli
2 ksbadyán
1 lčervené víno
2 kscelá skořice
10 lžictřtinový cukr

na ozdobu

citronová kůra

Postup přípravy

Víno nalijeme do kastrůlku a spolu s cukrem a všemi ostatními ingrediencemi jej zvolna a při nižší teplotě zahříváme do té doby, než se jeho teplota přiblíží k bodu varu. Tuto správnou teplotu poznáme díky bublinkám, které se začnou jakoby odrážet ode dna. Bod varu bychom neměli při svařování vína překročit, začal by se nám vypařovat alkohol. Svařák během ohřívání sem tam ochutnáme a v případě potřeby přidáme cukr, nakonec dochutíme špetkou chilli. Poté svařák necháme chvilku odstát a před nalitím do sklenic ještě scedíme přes husté síto, abychom oddělili koření a jeho zbytky. Ve sklenicích pak máme jen čisté a ovoněné víno, kam můžeme přidat ještě pokrájené kousky ovoce, jako je jablko, citron nebo pomeranč. I samotnou sklenici můžeme ještě dozdobit plátkem citronu či pomeranče, nebo ozdobně okrájenou kůrou těchto citrusů. Domácí svařák se špetkou chilli podáváme horký.
user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí svařák se špetkou chilli

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena